Varkensoester met bieslooksaus

  • 4 varkensoesters (à 125 g)
  • 75 g boter (of margarine)
  • 3 dl room
  • 3 eetl. bieslook (verse, fijngesneden)
  • snufje zout
  • snufje peper
  • staafmixer

Snijd 25 g boter in blokjes en bewaar deze tot gebruik in de vriezer.
Dep de varkensoesters droog met keukenpapier en bestrooi het vlees met peper.
Kook de room in een pannetje op zacht vuur tot de helft in.
Verhit intussen de overige boter in een koekenpan en bak hierin de varkensoesters aan beide zijden in ± 8 minuten goudbruin en rosé van binnen.
Neem de pan met room van het vuur en klop er de koude boterblokjes door.
Breng de saus op smaak met bieslook, peper en zout.
Klop de bieslooksaus met de staafmixer romig.
Breng de varkensoesters op smaak met zout en verdeel het vlees over vier borden.
Schenk de saus over de varkensoesters.

Lekker met aardappelgratin en bietjes.

Bron: Vlees.nl

Terug