Aardappel, ui, gehaktballetjes

  • 1 grote aardappel geschild
  • 1 grote ui
  • 500 g rundergehakt
  • 1 eetl. rode wijnazijn
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 1 ei licht geklopt
  • ⅔ kop paneermeel
  • 1 theel. oregano
  • ⅓ kop grofgehakte verse peterselie
  • ½ theel. versgemalen witte peper
  • zout naar smaak
  • 50 g bloem
  • 8 cl olijfolie

Aardappel en ui grof raspen en in een schaal doen.
Gehakt, azijn, tomatenpuree, ei, paneermeel, kruiden en peper en zout toevoegen.
Drie minuten kneden tot alles goed is vermengd.
Met folie afdekken en 1 uur in de koelkast zetten.
Neem telkens 1 eetlepel mengsel; balletjes maken, platdrukken, aan de uiteinden puntvormig maken.
Door de bloem rollen; overtollige bloem eraf schudden.
Herhalen.
Olie in een pan verhitten.
De balletjes langzaam in ca. 3 minuten goudbruin bakken.
Als ze gaar zijn met een schuimspaan voorzichtig uit de pan halen, op keukenpapier laten uitlekken en warm houden.
Eventueel met wat tomatensaus in de oven opwarmen.

Bron: Kook Jij
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug