Spaghetti met tonijn en kappertjes

  • 1 teen knoflook, geplet
  • scheutje olijfolie
  • 1 40-cl blik gepelde tomaten
  • beetje chilipeper of sambal
  • 1 theel. suiker
  • 3 eetl. kappertjes
  • handje ontpitte olijven, kleur naar keuze
  • 2 blikjes tonijn in olie
  • 400 g spaghetti of fedelini

Bak de teen knoflook in een scheutje olie tot hij kleurt.
Voeg de tomaten toe en druk ze met een spatel in stukken.
Voeg de chili, suiker en zout toe en laat 3 minuten zachtjes prutten; de bedoeling is dat de stukken tomaat heel blijven.
Draai dan het vuur uit.
Doe de kappertjes en olijven in een bak water om het ergste zout kwijt te raken, en kiep ze in een zeef.
Snijd de olijven als je wilt in stukken.
Laat de tonijn uitlekken en verbrokkel hem.
Voeg alles bij de saus.
Kook de spaghetti in ruim water met genoeg zout al dente, giet af en meng grondig met de saus.

Bron: Onno Kleyn

Terug