Kalfsnier met oude sherry

  • 2 kalfsniertjes van ca. 400 g elk
  • scheutje olie
  • 2 eetl. roomboter
  • scheutje goede, oude oloroso of medium sherry

Neem een verdraaide scherp mesje en snijd de witte delen uit de kalfsniertjes.
Dat is even prutsen, en ze komen daarna nogal losjes aan elkaar te hangen, maar ze blijven wel aan elkaar als een geheel.
Verhit olie in een koekenpannetje en bak de nieren, afgedekt.
Na een paar minuten is er een hoop vocht in de pan.
Gooi dat helemaal weg.
Doe nu de boter in de pan, zet het deksel schuin en bak op half hoog vuur 5 minuten.
Giet de sherry in de pan en bak nog 5 minuten.
Draai de niertjes af en toe om.
zout & peper ze op het laatst.
Laat de saus dekselloos even indampen als hij te dun is.
Erbij: brood. met korst en tomaten uit de oven, met vlokjes boter, knoflook en veel peterselie.

Bron: Onno Kleyn

Terug