Geroosterde aardappelen, pastinaken en wortelen

voor 4 tot 6 personen

  • 1,2 kg aardappelen
  • 6 pastinaken
  • 6 wortelen
  • 1 knoflookbol
  • 2 takjes rozemarijn
  • zeezout
  • versgemalen peper
  • olijfolie

De oven op 200 °C voorverwarmen.
De aardappelen, pastinaken en wortelen schillen en in stukken snijden.
De knoflookbol in teentjes uitelkaar nemen - de velletjes eraan laten - met de bal van de hand aandrukken.
De rozemarijn afritsen.
De aardappelen en wortelen in een grote pan met kokend gezouten water doen en 5 minuten koken.
Daarna de pastinaken toevoegen en verder 4 minuten laten koken.
Aansluitend afgieten en uit laten dampen.
De wortelen en pastinaken opzij doen.
De aardappelen krachtig doorschudden, ze mogen rustig een beetje loskomen. dan worden ze later des te knappiger.
In een grote koekenpan op een matig vuur verhitten en de knoflook en rozemarijn aanbraden met een beetje olijfolie.
Dan de groenten en de aardappelen erbij doen en met zout & peper op smaak brengen.
Het geheel goed door de olie walsen om de aroma goed te verdelen.
Zorg ervoor dat het de ingrediënten niet op elkaar liggen.
Liever het geheel in twee gedeelten braden of anders een bakblik gebruiken.
Goed 60 minuten in een oven bakken tot alles mooi bruin en knapperig is geworden.

Terug