Aardappelgnocchi met gestoofde spinazie

aardappelgnocchi_spinazie (2K)

  • 1 kg bloemige aardappelen
  • 2 eieren
  • 40 g
  • 300 g bloem
  • 25 g Parmezaankazen geraspt
  • 450 g bladspinazie
  • 25 g boter
  • 4 varkenskoteletten van 150 g
  • peper
  • zout

Schil de aardappelen en prik ze.
Gaar ze gedurende 8 minuten in de microgolfoven.
Pureer en roer hierdoor 25 g boter.
Meng met de eieren, geraspte kaas en bloem tot je een elastisch deeg bekomt.
Rol in een worst van 1 cm dikte en snijd in stukken van 2 cm.
Vorm ovale bolletjes en druk deze lichtjes plat met een vork.
Gaar de gnocchi in gezouten water tot ze boven komen drijven.
Stoof de spinazie in de gezouten boter.
Roer hierdoor de gnocchi.
Kruid met peper en zout.
Werk eventueel af met een beetje extra Parmezaan.
Serveer hierbij de gebakken varkenskoteletten.

Tip
Een kalfslapje gaat ook perfect bij dit gerecht!

Bron: Patapas

Terug