Zuid-Afrikaanse gehaktschotel

  • 2 sneetjes witbrood, zonder korst
  • 2 dl melk
  • 2 knoflookteentjes
  • 2 appels
  • 4 gedroogde abrikozen
  • 2 eetl. olie
  • 400 g lams- of rundergehakt
  • zout en cayennepeper
  • 50 g geschaafde amandelen
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 3 eieren
  • ½ l slagroom
  • 100 g geraspte belegen Goudse kaas
  • 1½ eetl. chilipoeder

Breek het brood in stukjes en week die circa 20 minuten in de melk.
Pel en snipper intussen de ui en de knoflook.
Schil de appels en rasp ze grof.
Snijd de abrikozen in kleine stuljes.
Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui- en knoflooksnippers ca. 3 minuten.
Voeg het gehakt toe en roerbak het rul.
Roer de chilipoeder en zout naar smaak erdoor en roerbak het geheel nog 1 minuut.
Roer dan de appel, stukjes abrikoos, amandelen en tomatenpuree erdoor.
Knijp het brood uit en roer het door het gehaktmengsel.
Breng het mengsel pittig op smaak met zout en cayennepeper en schep het in een lage ovenschotel; strijk de bovenkant glad.
Klop de eieren los met de slagroom.
Schenk het mengsel over het gehakt en bestrooi het geheel met 50 g kaas.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bak de schotel in het midden van de oven in ca. 45 minuten goudbruin en gaar.
Strooi de rest van de kaas erover.

Lekker met tomatensalade.

Bron: "Hallo Online"

Terug