Boerenpannetje met rookworst

boerenpannetje (2K)

  • 1 rookworst (à 250 g, in plakjes)
  • 2 eetl. olie
  • 1 rode ui (fijngesnipperd)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 theel. rozemarijn
  • 700 g krielaardappels (voorgekookt)
  • 1 stengel prei (dikke, in dunne ringen)
  • 200 g wortels (in plakjes)
  • 1 rode paprika (in blokjes)
  • 50 g roomkaas (verse, met kruiden)
  • snufje zout
  • snufje peper (versgemalen)

Verhit de olie in een hapjespan (of wok) en fruit hierin de ui, knoflook en rozemarijn ca. 1 minuut.
Voeg de krieltjes toe en roerbak deze ca. 3 minuten mee.
Schep de prei, wortel en paprika door de krieltjes en roerbak deze 3 minuten mee.
Voeg de verse roomkaas met kruiden en rookworst aan de krieltjes toe en roerbak deze 2 minuten mee.
Breng het boerenpannetje op smaak met zout & peper.
Verdeel het gerecht over vier borden. Lekker met dikke sneden boerenbrood en kruidenboter.

Bron: Vlees.nl

Terug