Tussenribstuk met merg en pijpajuin

tussenrib (6K)

  • 4 tussenribstukken, met been en vet van elk ongeveer 300 g
  • 400 g rauwe merg (bestellen bij de slager)
  • 1 bosje pijpajuin
  • 4 eetl. bruine jus
  • 4 eetl. armagnac
  • peper en zout uit de molen

Snipper de pijpajuin en snij het merg in mooie plakjes.
Bestrooi de tussenribstukken met peper en zout en schroei aan beide kanten dicht op de grill of in de pan met wat olijfolie.
Leg de stukken vlees in een ovenvaste schaal, bestrooi met pijpajuin en beleg met de plakjes merg.
Schuif onder de gril en laat het merg deels weg smelten.
Neem het vlees onder de grill vandaan en flambeer met de armagnac (nooit onder de grill flamberen).
Neem het vlees uit de pan, leg het op het rooster en laat rusten.
Zeef de braadvetten en doe het gezeefde sap in een sauspan.
Voeg de jus toe en laat inkoken.
Werk de saus af met boter en serveer met het vlees.

Bron: Het Recept Van De Week

Terug