Ribkarbonade met geroosterde ratatouille

ribkarbonade (2K)

  • 4 ribkarbonades
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetl. olijfolie (extra vierge)
  • 2 paprika's
  • 2 rode uien
  • 1 aubergine
  • 1 eetl. tijm (verse)
  • 1 theel. chilipoeder
  • snufje zout
  • snufje peper

Verwarm de ovengrill voor.
Pers de knoflook uit en roer de olijfolie erdoor.
Wrijf de karbonades hiermee in en laat ze afgedekt marineren.
Snijd alle groenten in grove stukken en schep ze in een bakblik met 2 eetlepel knoflookolie, de tijm, de chilipoeder, zout & peper naar smaak om.
Schuif het bakblik 15 cm onder de hete grill en rooster de groenten in 20 - 25 minuten bruin en gaar.
Schep de groenten regelmatig om.
Bak de karbonades in een pan met anti-aanbaklaag.
Laat ze in 6 - 8 minuten mooi lichtbruin en gaar worden.
Schep de ratatouille en de karbonades op vier borden.
Lekker met zilvervliesrijst.

Bron: Vlees.nl

Terug