Voordelige gourmet voor de hele familie

gourmet (2K)

Lekker en niet duur

  • 250 g hamlappen (in kleine dunne plakjes)
  • 250 g varkensgehakt
  • 250 g speklappen (dunne)
  • 1½ dl tomatenketchup
  • 3 eetl. bieslook (fijngeknipt)
  • 50 g paneermeel
  • 1 teentje knoflook
  • snufje zout
  • ½ eetl. TexMexkruiden
  • 1 geklutst ei
  • 2 eetl. bruine suiker
  • 1½ eetl. witte wijnazijn

Speklapjes met zoetzure saus:
Snijd de speklapjes elk in 6 stukken.
Meng de bruine suiker met de azijn, de ketchup, het uitgeperste teentje knoflook, een snufje zout en 1 eetl. bieslook.
Bak het vlees aan tafel bruin en gaar.
Voeg een lepeltje zoet-zure tomatensaus toe en laat het geheel even pruttelen.

Mini-schnitzels:
Klop het ei los met een snufje zout en 2 eetl. bieslook.
Wentel de hamlapjes eerst door het ei en vervolgens door het paneermeel zodat ze er helemaal mee bedekt zijn.
Bak de schnitzeltjes aan tafel bruin en gaar.

TexMex-burgertjes
Meng het gehakt met de TexMexkruiden en vorm er mini- hamburgertjes van.
Bak de TexMex-burgertjes aan tafel bruin en gaar.
Lekker met een pastasalade.

Bron: Vlees.nl

Terug