Exotische karbonaden op rode koolsla

  • 2 eetl. rozijnen
  • 2 schouderkarbonades van 3 cm dik
  • 2 tenen knoflook uit de knijper
  • 8 plakjes pancetta of ontbijtspek
  • vijfkruidenpoeder
  • 300 g geschaafde rode kool (zakje!)
  • handje gepelde walnoten, gebroken
  • 1 blik (40 cl) rode of zwarte bonen
  • 1 (liefst zoete) ui, in dunne flinters
  • wat blaadjes verse munt
  • 5 eetl. olijfolie
  • 4 eetl. aceto balsamico

Wel de rozijnen zeker een half uur in water.
Bestrooi de karbonaden met zout en wrijf ze in met de knoflook.
Bak het spek zachtjes uit tot knapperig, zonder vet, in een koekenpan.
Strooi er daarna wat vijfkruidenpoeder over en bewaar het.
Bak in het achtergebleven vet de karbonaden op rustig vuur gaar in 12 minuten; draai af en toe om.
Maak de salade: meng de rode kool met de uitgelekte rozijnen, walnoten, uitgelekte rode bonen, ui, munt, olie, balsamico en wat zout.
Laat hem lekker 10 minuten staan voor het serveren.
Strooi van grote hoogte wat vijfkruidenpoeder op de karbonades, snijd ze aan repen en drapeer ze op de salade, en leg het spek bovenop.

Bron: Onno Kleyn

Terug