Rollade met kidneybonensalade en paddestoelen

rollade2 (2K)

  • 750 g doorregen varkensrollade (ca. Ø12 cm)
  • 4 eetlepels balsamicoazijn
  • 4 eetlepels olie
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 2 eetlepel ketjap manis
  • 250 g paddestoelen (bos)
  • 1 blik kidneybonen (uitgelekt)
  • 1 potje atjar tjampoer
  • allesbinder
  • snufje peper
  • snufje zout
    • voor het stoombraden:
  • 1 bouquet garni (prei, wortel, selderij
  • ui met kruidnagel)
  • water
  • (+ evt. 1 flesje bokbier)

Klop een marinade van balsamico-azijn, 2 eetlepels olie, peper, sesamzaad en ketjap manis.
Marineer de rollade hierin gedurende tenminste 1 uur in de koelkast.
Laat de rollade ca. 30 minuten buiten de koelkast op temperatuur komen.
Bewaar de marinade!
Verwarm ondertussen de oven voor op 250 °C.
Doe alle ingrediënten voor het stoombad in een flinke schaal met 1½ liter heet water (of 1¼ liter water + een flesje bokbier).
Zet de schaal in de oven tot het vocht kookt.
Schuif de rollade op het rooster boven de schaal in de oven.
Temper de oven tot 170 °C.
Braad de rollade in ca. 90 minuten gaar en bruin.
Verhit 2 eetlepels olie in de wok.
Roerbak de paddestoelen ca. 3 minuten.
Verwarm de uitgelekte kidneybonen en meng de atjar tjampoer erdoor.
Laat de rollade na het braden tenminste 10 minuten onder aluminiumfolie rusten.
Breng op smaak met peper en zout.
Schenk ondertussen het stoomvocht en het bouquet garni in een pannetje en voeg de marinade toe.
Laat het vocht op hoog vuur tot de helft inkoken.
Verwijder de kruidnagel en pureer de rest met een staafmixer.
Zeef de saus, breng op smaak met zout & peper en bind evtentueel met wat allesbinder.
Snijd het vlees in plakken en serveer op de kidneybonensalade.
Garneer met de paddestoelen en de saus.
Lekker met gemengde sla en zilvervliesrijst met rode paprika

Bron: Vlees.nl

Terug