Runderlappen met balsamico

runderlappen (2K)

  • 600 g magere runderlappen
  • 50 g boter
  • 2 rode uien, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 1 theel. gedroogde oregano
  • 2 blaadjelaurier
  • 2 dl warme runderbouillon
  • 2 dl Chianti wijn
  • 1 eetl. balsamicoazijn
  • versgemalen peper
  • eventueel allesbinder

Neem het vlees ruim voor gebruik uit de koelkast.
Kruid de runderlappen met peper.
Verhit 40 g boter in een koekenpan en bak de runderlappen één voor één bruin.
Neem de laatste runderlap uit de pan.
Voeg 10 g boter aan het achtergebleven braadvet toe en fruit de ui, de knoflook en de tomatenpuree +/- 3 minuten op een zacht vuur.
Laat de oregano en de laurier kort meefruiten.
Verwarm intussen de bouillon en wijn in een steelpan.
Voeg het vlees, de warme bouillon met wijn en de balsamico-azijn aan het uienmengsel toe.
Laat het vlees met het deksel schuin op de pan in +/- 2,5 uur gaar sudderen.
Bind de jus eventueel met allesbinder.
Lekker met courgette en macaroni gegratineerd met Parmezaanse kaas.

Tip
Voeg een zure vloeistof, zoals wijn of azijn, aan het stoofvocht toe voor extra zacht en mals vlees.

Bron: Vlees.nl

Terug