Varkenshaasje gepaneerd met amandelen en tijm

varkenshaasje (2K)

  • 500 g varkenshaas
  • 2 oude boterhammen (witte)
  • snufje peper
  • 2 eetlepels mosterd
  • 75 g amandelen (blanke)
  • snufje zout
  • 1 theelepel tijm (gedroogde)
  • 1 ei

Sla de dunne kant van de varkenshaas terug en steek deze vast met een cocktailprikker (of bind het vast met slagerstouw) zodat de varkenshaas overal even dik is.
Klop het ei los met ½ theelepel zout, ½ theelepel peper en 1 ½ eetlepel mosterd.
Hak de amandelen in heel kleine stukjes.
Verwijder de korsten van de boterhammen, maal het brood tot kruimels en meng het met de amandelen en tijm.
Haal de varkenshaasjes eerst door het ei en wentel ze vervolgens door het amandelmengsel zodat ze helemaal bedekt zijn.
Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan.
Bak hierin de varkenshaasjes op een matig vuur tot ze rondom bruin zijn en mooi rosé van binnen (ca. 15 minuten, afhankelijk van de dikte).
Neem het vlees uit de pan en laat de varkenshaasjes afgedekt 5 minuten rusten.
Zet het vuur onder de pan hoog, blus de jus af met een scheutje water en roer de rest van de mosterd erdoor.
Snijd de varkenshaasjes in plakken van ca. 1½ cm.
Serveer de jus er apart bij.

Bron: Vlees.nl

Terug