Kalfsborst gevuld met appelgehakt

kalfsborst (2K)

  • 750 g kalfsborst
  • 1 sjalotje (fijngesnipperd)
  • 60 g boter (of margarine)
  • ½ kleine appel
  • 200 g kalfsgehakt
  • 15 g broodkruim (vers, wit)
  • ½ ei (losgeklopt)
  • ½ pot kalfsfond
  • snufje zout
  • snufje peper
  • braadslede
  • cocktailprikkers

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Fruit het sjalotje met 10 g boter.
Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes.
Kneed het gehakt, het sjalotje, de appel, de broodkruim en het ei met zout & peper door elkaar.
Snijd de kalfsborst in en vul deze met het gehaktmengsel.
Steek de kalfsborst dicht met cocktailprikkers.
Dep het vlees droog en bestrooi het met peper.
Verhit de overige boter in een braadslede en schroei de kalfsborst in ± 5 minuten rondom dicht.
Braad de kalfsborst ± 70 minuten in de oven.
Laat het vlees afgedekt met aluminiumfolie 10 minuten rusten.
Kook het overige braadvet met de fond in, zeef de jus en breng deze op smaak met zout & peper.
Serveer de kalfsborst in plakken met de jus.
Lekker met: aardappelrozetjes en snijboontjes.

Bron: Vlees.nl

Terug