Runderrollade à la Bordelaise

runderrollade (2K)

  • 1 kg doorregen runderrollade (ca. Ø 12 cm)
  • 2 eetl. olijfolie
  • 6 plakken bakbacon
  • 250 g champignons, kastanje, in stukken
  • 12 kleine sjalotjes, grof gesneden
  • snufje zout, uit de molen
  • snufje peper, uit de molen
  • allesbinder

Stoombraden

  • 1½ l heet water
  • 20 cl rode wijn
  • 1 rode ui, grof gesneden
  • stukje prei, grof gesneden
  • stuk winterwortel, grof gesneden
  • 6 teentjes knoflook, in vieren
    • verse kruiden, bijvoorbeeld:
  • tijm
  • rozemarijn
  • peterselie
  • selderij
  • laurier
  • kruidnagel
  • peperkorrels

Verwarm de oven voor op 250 °C.
Doe alle ingrediënten voor het stoombraden in een ruime ovenschaal en giet er 1½ liter heet water bij.
Zet de gevulde ovenschotel op een rooster onderin de oven en wacht met het vlees erin plaatsen totdat de vloeistof met groenten en kruiden hebben gekookt.
Bestrijk de rollade met olijfolie.
Leg de plakjes bacon over de rollade heen.
Leg de rollade op een tweede rooster en plaats deze boven de kokende ovenschotel.
Verlaag de temperatuur naar 170 °C en laat de rollade in 90 minuten garen.
Neem de rollade uit de oven, bedek met aluminiumfolie en laat de rollade ca. 10 minuten rusten.
Giet ondertussen de inhoud van de ovenschotel in een pannetje en laat tot de helft inkoken.
Pureer de saus met een staafmixer en zeef ze daarna.
Voeg de sjalotten en de champignons toe en laat de saus zachtjes doorkoken tot de sjalotjes beetgaar zijn.
Breng op smaak met zout & peper en bind de saus eventueel iets met allesbinder tot een lichtgebonden saus.
Lekker met aardappelkroketjes en broccoli met amandelschaafsel.

Bron: Vlees.nl

Terug