Frittata van aardappelen en groene kool

frittata (1K)

  • 450 g vastkokende aardappelen geschild
  • 200 g groene kool
  • 1 l groentebouillon
  • 2 uien gesnipperd
  • 6 eieren
  • 80 g geraspte kazen
  • 2 eetl. olijfolie
  • peper & zout

Snijd de aardappelen in blokjes van 2 cm.
Snipper de groene kool fijn.
Doe de aardappelen in een diepe pan samen met de kool en giet hierover de bouillon.
Gaar op een hoog vuur tot bijna alle bouillon verdwenen is.
Voeg hierbij de olie en zet het vuur wat zachter.
Strooi hierover de ui en roer om.
Kruid met peper en zout.
Klop de eieren los en giet deze bij in de diepe pan.
Bak de frittata gedurende 10 minuten.
Bestrooi met kaas en gratineer.

Tip
Lekker met een slaatje of in blokjes gesneden als aperitiefhapje.

Bron: Patapas

Terug