Fruitfilet met linzen en mosterdcrème

fruitfilet_linzen (3K)
vegetarisch
  • 4 Alpro® soya Fruitfilets
  • 1 kleine bloemkool
  • 150 g linzen du Puy
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • ½ winterpeen
  • 4 takjes tijm
  • 1 pakje Alpro® soya Cuisine (light)
  • 10 cl groentebouillon
  • 1 eetl. grove mosterd
  • Alpro® soya Bakken & Braden
  • balsamico azijn
  • olijfolie

Kook de linzen ongeveer 20 minuten in ruim water totdat de linzen ‘al dente’ zijn.
Snij ondertussen de uien, knoflook, bleekselderij en winterpeen in blokjes van een halve centimeter.
Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en voeg hier de uien, knoflook, bleekselderij, winterpeen en verse tijm aan toe.
Smoor het in ca. 10 minuten gaar.
Doe daarna de uitgelekte linzen bij dit mengsel en breng het op smaak met balsamico azijn en zout en peper.
Snij de bloemkool in plakjes van een halve centimeter en bak ze met een beetje olijfolie in een koekenpan tot ze goudbruin zijn.
Voor de mosterdcrème kook je de soya cuisine samen met de groentebouillon tot een romige crème.
Roer er daarna de grove mosterd doorheen en breng het op smaak met peper en zout.
Bak de fruitfilet 4 minuten aan beide kanten, in een beetje bakken & braden.
Presenteer de fruitfilets, met de linzen, de bloemkool en de mosterdcrème op 4 voorverwarmde borden.

Bron: Andy McDonald
Gepubliceerd door: Alpro soya

Terug