Bombayballetjes met wortel-komkommersalade

Bombayballetjes (3K)

  • 1 pak Conimex Maaltijdpakket Kebab Bombay
  • 400 g gehakt
  • 2 eetl. fijngehakte koriander
  • wokolie
  • ½ dl citroensap
  • ½ komkommer
  • 1 zakje (150 g) geraspte wortel
  • 1 zak Indiase pappadums

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
Voeg de rijst (uit het pak) toe aan het kokende water en kook deze in ca. 10 minuten gaar.
Goed doorroeren, afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
Meng het gehakt met de Garam Masala (uit het pak) en de koriander. Voeg eventueel 1 ei toe.
Vorm hier middelgrote gehaktballetjes van.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de gehaktballetjes voorzichtig in 3 minuten rondom bruin.
Laat de gehaktballetjes op een matig hoog vuur in ca. 5 minuten gaar worden.
Meng ondertussen het zakje sausmix (uit het pak) met 0,5 dl koud water, eventueel wat zout en het citroensap tot een gladde dressing en laat deze ca. 5 minuten staan.
Was de komkommer en snijd in dunne halve plakjes.
Meng de komkommerplakjes met de geraspte wortel en de dressing.
Verdeel de rijst over 2 - 3 grote borden.
Schep de Bombayballetjes erop en geef de wortel-komkommersalade en de pappadums er apart bij.

Lekker anders kan ook
Als je een vegetarische variant van dit gerecht wilt, gebruik dan – in plaats van gehakt – Quorn Fijngehakt of tofu wokgehakt.

Op tafel
Zet mango chutney en gebakken uitjes op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen.

Bron: Conimex

Terug