Biefstuk met oesterzwammen

biefstuk2 (1K)

  • 4 gepelde biefstukken van elk 180 g
  • 600 g oesterzwammen
  • 3 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 75 g boter
  • 1 dl kalfsjus
  • zout, versgemalen peper

Maak de paddestoelen schoon, spoel zo nodig en snijd in plakjes.
Schil de sjalotten en snipper fijn.
Pel en hak het knoflokteentje.
Verhit tweederde van de boter in een pan en fruit de oesterzwammen en de sjalotten.
Doe er dan de knoflook en de peterselie bij, zout & peper en laat 3 minuten sudderen.
Zout intussen het vlees lichtjes en bak het 2 tot 3 minuten aan elke kant op hoog vuur in de rest van de boter in een andere pan.
Neem de biefstukken uit de pan.
Houd ze warm tussen twee diepe borden.
Deglaceer de braadjus met een scheutje water.
Giet de kalfsjus erbij.
Laat eventjes opkoken.
Leg de biefstukken op warme borden, garneer met de paddestoelen en de saus en dien dadelijk op.

Bron: Het Recept Van De Week

Terug