Pasta met scampi

voor 2 personen
  • spaghetti naar behoefte
  • 250 gram paddestoelen naar keuz, schoon, droog en in stukjes
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 1 theelepel truffelolie
  • 40 gram boter
  • scampi
  • knoflookolie
  • peper
  • zout

Kook de spaghetti volgens gebruiksaanwijzing, laat uitlekken.
Bak de paddestoelen, sjalot en knoflook in truffelolie en 10 gram boter tot de paddestoelen geen vocht meer loslaten.
Breng op smaak met peper en zout en doe het mengsel in de keukenmachine, pureer het grof.
Bak de scampi zachtjes in de knoflookolie., ca. ½ minuut aan elke kant, afhankelijk van de grootte.
Roer paddestoelenpuree en restant van de boter door de pasta en laat warm worden.
Maak mooie bergjes pasta op de voorverwarmde borden en verdeel de scampi met knoflookolie erover.

Terug