Biefstuk met kwarteleitjes

biefstuk (1K)

  • 4 gepelde biefstukken van elk 150 g
  • 8 kwarteleitjes
  • 2 uien
  • 30 g boter
  • 1 eetl. olie
  • 1 theel. suiker
  • 1 eetl. azijn
  • zout, versgemalen peper

Verwarm een schotel in een lauwwarme oven.
Schil de uien. Snijd in plakken en fruit de uien tot ze goudkleurig zijn.
Strooi de suiker erover en laat enkele minuten karameliseren.
Schep de uien in een warme schotel.
Bak de biefstukken 2 tot 3 minuten aan elke kant in dezelfde pan.
Zout het vlees.
Leg het vlees bij de uien op de schotel en houd warm.
Giet de azijn in de pan, laat eventje opkoken.
Giet het sausje over de biefstukken.
Verhit de olie in een andere pan.
Zout lichtjes de olie.
Bak de kwarteleitjes per vier ineens; schik een spiegelei op en naast elke biefstuk.
Dien dadelijk op.

Bron: Het Recept Van De Week

Terug