Provençaalse varkenslappen met ratatouille

varkenslappen2 (2K)

  • 500 g varkenslappen (in blokjes van 2½ cm)
  • snufje peper (versgemalen)
  • 6 eetl. olijfolie
  • 1 aubergine (in blokjes van 1 cm)
  • 1 ui (in ringen)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 courgette (in plakjes)
  • 3 tomaten (in blokjes)
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 2 dl bouillon (kippen)
  • 2 theel. Provençaalse kruiden
  • snufje zout

Dep de blokjes varkenslap met keukenpapier droog en bestrooi het vlees met peper.
Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak de blokjes vlees op hoog vuur in ca. 5 minuten rondom bruin.
Schep het vlees uit de pan.
Verhit 4 eetlepels olie in de hapjespan en bak hierin de aubergineblokjes ca. 5 minuten.
Voeg de ui en knoflook aan de aubergine toe en fruit deze ca. 3 minuten mee.
Voeg de varkenslappen, courgette, tomaten, tomatenpuree, kippenbouillon en Provençaalse kruiden aan het auberginemengsel toe en breng het gerecht aan de kook.
Laat het vlees met ratatouille ca. 50 minuten op zacht vuur (op een sudderplaatje) gaar stoven.
Breng het gerecht op smaak met zout & peper.

Lekker met aardappelgratin.
(Verwarm oven voor op 200 °C.
Klop in kom 3 eieren, 3 dl room, 1 teentje geperste knoflook en 100 g geraspte Gruyère kaas los.
Verdeel 750 g voorgekookte aardappelplakjes over een ovenschaal en schenk het eimengsel over de aardappels.
Bak de aardappelgratin ca. 20 - 25 minuten in de oven tot deze goudbruin en warm van binnen is.)

Bron: Vlees.nl

Terug