Sukade à l'Orange

sukade (2K)

  • 4 sukadelapjes
  • 2 eetl. bloem
  • 1 theel. kerrie
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 dl jus d'orange
  • 2 dl runderbouillon
  • ½ theel. marjoraan
  • 1 eetl. honing
  • snufje zout
  • snufje versgemalen peper
  • paar takjes verse munt
  • allesbinder

Kruid de sukadelapjes met zout & peper en haal ze daarna door de bloem die is gemengd met de kerrie.
Verhit in een stoof- of hapjespan de olijfolie en bak de sukadelapjes aan weerszijden lichtbruin.
Verwarm in een steelpannetje de jus d’orange met de bouillon.
Voeg vervolgens op laag vuur de warme jus d’orange en bouillon aan het vlees toe.
Breng het geheel aan de kook en voeg de overige ingrediënten erbij, behalve de munt.
Laat het geheel op laag vuur met een gesloten deksel in ca. 90 minuten garen.
Bind de saus evt. met wat allesbinder.
Garneer met de munt.
Lekker met roergebakken prei en aardappelblokjes.

Bron: Vlees.nl

Terug