Tikka massala met spinazierijst

tikka_massala (2K)

  • 400 g kipfilet
  • 400 g (basmati) rijst
  • 800 g fijngehakte spinazie (diepvries)
  • 2 theel. djintan
  • wokolie
  • 1 bakje boemboe voor tikka massala
  • 2 dl yoghurt
  • 1 zak Indiase pappadums

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes.
Voeg de rijst toe aan het kokende water en kook deze in ca. 10 minuten gaar.
Voeg op het laatst de (ontdooide) spinazie en de djintan toe.
Goed doorroeren, afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de kipblokjes ca. 8 minuten.
Voeg de boemboe toe en roerbak 1 minuut mee.
Voeg dan de yoghurt toe en laat ca. 2 minuten zachtjes pruttelen.
Breng de spinazierijst eventueel verder op smaak met wat djintan (en eventueel nog wat zout of ketjap asin).
Schep de wokkip op grote borden, geef de spinazierijst en de pappadums er apart bij.

Lekker anders kan ook
In de Indiase keuken wordt vaak vegetarisch gekookt.
Wil je dat ook, vervang dan de kipfilet door blokjes tofu.
In plaats van spinazie kun je djintan, een in stukjes gesneden tomaat, 1 eetlepel gewelde rozijnen en 3 eetlepels fijngehakte koriander toevoegen aan de rijst.

Op tafel
Zet mango chutney op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen.

Bron: Conimex

Terug