Lauwwarme kalfsoester, tomaten en kruidenrisotto

kalfsoester2 (4K)

voor 2 personen
  • 6 pomodori tomaten
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 2 eetl. olijfolie
  • 150 gram risottorijst
  • 75 gram verse Parmezaanse kaas
  • 200 gram kalfsoester
  • 2 eetl. truffelolie
  • zout
  • peper
  • 2 eetl. boter
  • 2 eetl. olijfolie
    • twee handen vol verse kruiden:
  • bieslook, basilicum, oregano

Leg de tomaten in een ovenschaal en giet de olijfolie er overheen.
Zet ze 30 min in de oven op 180º C.
Fruit het sjalotje aan in olijfolie en voeg de risottorijst toe.
Schenk de helft van de bouillon erbij.
Roer als alle bouillon is opgezogen, de resterende bouillon er beetje bij beetje door.
Voeg de Parmezaanse kaas en de kruiden toe.
Bestrooi de kalfsoester met zout & peper en braad om en om aan in boter en olie.
Pak het vlees vervolgens in folie en laat het nagaren.
Schep de risotto op het bord en strooi de kruiden eroverheen.
Snijd de kalfsoester in plakken.
Serveer de tomaten uit de oven ernaast.
Besprenkel het gerecht met truffelolie.

Bron: Born2Cook

Terug