Pangsit Goreng

pangsit2 (1K)

  • pangsitvellen of Wontonvellen*
  • 100 g garnalengehakt
  • 100 g varkensgehakt
  • 2 - 4 teentjes knoflook
  • 1½ eetl. fijngesneden prei
  • 1½ eetl. fijngesneden selderij
  • 1 ei
  • zout
  • peper
  • ve-tsin
  • water
  • bloem
  • olie
  • Eagle Chily Sauce*

(* verkrijgbaar bij de toko)

Het vlees, de groenten en de kruiden met de uitgeperste knoflook goed mengen.
De pangsitvellen in vieren delen (moeten plm 6x6 cm worden),
Op elk velletje een hoopje vulling leggen en als een driehoek dichtvouwen.
De randen dichtplakken met een mengsel van water en bloem.
Frituren tot ze lichtbruin zijn.
Serveren met de sauce.

N.B.
Je kunt ook de vellen heel laten en een grotere hoeveelheid vulling gebruiken.
De punten bij elkaar en dichtdraaien zodat een buideltje onstaat.
10 minuten stomen en dan nog een minuutje of zo verder garen in heldere kippen- of kalkoenboullion.
Voor het opdienen wat fijn gesneden lente-ui toevoegen.

Jan

Terug