Rode vleescurry met rode ui, broccoli en knapperige limoen-taugésalade

rode_vleescurry_rode_ui (2K)

  • 400 g broccoli
  • 3 rode uien
  • 1 komkommer
  • 1 limoen
  • 400 g witte rijst
  • wokolie
  • 400 g rundvleesreepjes
  • 1 bakje boemboe voor rode curry
  • sojasaus
  • 150 g taugé

Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
Pel en snijd de uien in partjes.
Snijd de komkommer in dunne halve plakjes.
Snijd 4 dunne plakjes van de limoen en pers de rest uit.
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak hierin de vleesreepjes 1 minuten.
Wok vervolgens de broccoli en de ui 3 minuten mee.
Voeg de boemboe en 20 cl heet water toe en laat op een matig hoog vuur ca. 10 minuten garen.
Voeg tussentijds als het gerecht te droog begint te worden een scheutje heet water toe.
Maak een dressing van het limoensap, 2 - 3 eetlepels olie en een paar druppels sojasaus.
Voeg peper naar smaak toe.
Meng met de komkommer en de taugé.
Verdeel de rijst en rode vleescurry over 4 grote borden en geef de salade er apart bij.
Leg de plakjes limoen op de salade.

Op tafel
Geef er de smaakmaker seroendeng bij voor over de rijst.

Lekker anders kan ook
Vervang de vleesreepjes door gepelde rauwe garnalen, deze moeten korter, ongeveer 5 minuten garen.

Bron: Conimex

Terug