Varkensfilet met mosterd-honingsaus

varkensfilet2 (4K)

  • 600 g varkensfilet (aan een stuk)
  • 3 eetl. mosterd (Dijon)
  • 50 g boter (of margarine)
  • 1 dl runderbouillon (of kalfs)
  • 1 eetl. honing
  • 4 takjes tijm (verse)
  • 2 eetl. crème fraîche

Wrijf het vlees in met de mosterd.
Ris de blaadjes van de takjes tijm.
Verwarm de boter op een matig vuur, braad het vlees aan beide kanten aan en voeg de bouillon toe.
Temper het vuur.
Keer en bedruip het vlees regelmatig.
Roer de honing en 1 eetl. tijmblaadjes door de jus.
Laat het vlees op een matig vuur in ± 30 minuten gaar worden.
Neem het vlees uit de pan en laat het ± 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Roer de crème fraîche door de jus en maak deze verder op smaak met zout, peper en nog wat verse tijm.

Lekker met tagliatelle en gebakken paddestoelen.

Bron: Vlees.nl

Terug