BBQ sweet & sour

bbq_sweet_sour (4K)

    • marinade
  • 2 eetl. sojasaus
  • 1 eetl. tomaten ketchup
  • 1 eetl. suiker
  • 1 eetl. sherry
  • 1 cm verse gember
  • 1 teen knoflook
  • ½ theel. five spice kruiden
    • groentespies
  • 1 pak Alpro soya Tofu basis
  • 1 courgette
  • 250 g champignons
  • 300 g gare nieuwe aardappelen
    • rijstsalade
  • 250 g Pandan rijst
  • 100 g (ontdooide diepvries) doperwten
  • 1 rode paprika
  • 125 g taugé
  • 5 cl rijstazijn
  • 1 theel. zout
  • 2 theel. suiker

Doe de rijst met 35 cl water in een steelpan.
Breng aan de kook, bedek met een deksel en zet het vuur laag.
Laat het in 15 minuten zachtjes gaar en droog koken.
Maak ondertussen een mengsel van de rijstazijn, suiker en zout en voeg dit, samen met de doperwten, taugé en de fijn gesneden paprika toe aan de gare rijst.
Klaar is je rijstsalade!
Snipper de gember en de knoflook en meng het met andere ingrediënten voor de marinade in een kom.
Snijd de ingrediënten voor de spies in grove stukken van ca. 2 cm en leg ze in de marinade.
Verwarm de BBQ of de grill voor.
Maak een spies van de gemarineerde groenten en tofu.
Grill de spiesen in 5 minuten om en om.
Of gaar de spiesen 5 minuten in een oven op 200 °C.
Presenteer de spiesen op de lauwwarme rijstsalade en giet er nog wat marinade over heen.

Bron: Andy McDonald
Gepubliceerd door: Alpro soya

Terug