Parfait d'asperge

  • 1 kg asperges, bij voorkeur AA super
  • ½ l gevogeltefond
  • 4 dl room
  • peper en zout
  • 4 borrelglaasjes eau de vie d'asperge
  • takjes aspergeloof

Was de asperges goed, in de kopjes kan zand zitten, schillen is niet nodig, snijd ze in stukken.
Kook de asperges helemaal gaar ( ca. 20 minuten) laat ze afkoelen in het kookvocht.

De volgende dag:
Laat de asperges uitlekken, kookwater wordt niet gebruikt.
Breng de room op zacht vuur aan de kook en laat ze 30 minuten, op een warme plaats, wat indikken, laat afkoelen.
Pureer de asperges in de keukenmachine en meng de aspergepuree met de gevogeltefond.
Wrijf de massa door een bolzeef, voeg de room en de helft van de eau de vie toe, meng alles goed met de staafmixer.
Breng de compositie op smaak met peper en zout, doe hem over in een koelkastdoos en zet deze ca. 4 uur in de diepvriezer.
Schep met een ijsbolletjestang het ijs in mooie glazen, schenk de resterende eau de vie erover, garneer met een takje aspergegroen en serveer meteen.
Voor een spoom: vul de glazen verder bij met champagne of mousserende wijn.

Terug