Rundvleescurry met aardappels en doperwten

rundvleescurry (5K)

  • 6 grote vastkokende aardappels
  • 1 grote ui
  • wokolie
  • 400 g rundvleesreepjes
  • 2 bakjes boemboe voor rode curry
  • 2 pakjes romige kokosmelk
  • 400 g doperwtjes (diepvries)
  • 4 eetl. fijngehakte koriander

Was en schil de aardappels.
Snijd ze in gelijke kleine stukjes.
Pel en snijd de ui in partjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de aardappelstukjes en de uienpartjes 5 minuten.
Voeg de rundvleesreepjes en de boemboe’s toe en roerbak 5 minuten.
Voeg de kokosmelk toe en laat het groente/vleesmengsel, met een deksel op de wok, op een laag vuur ca. 15 minuten zachtjes koken.
Voeg de doperwtjes toe en laat deze nog ca. 5 minuten zachtjes meekoken.
Bestrooi de curry met de fijngehakte koriander.

Serveer de curry in een diepe schaal of op 4 warme borden.

Lekker anders kan ook
Als variatie kun je in plaats van rundvlees ook kip gebruiken.
Vervang ook eens de doperwtjes door gebroken sperzieboontjes of twee - in reepjes gesneden - groene paprika’s.

Op tafel
Zet geraspte kokos en gebakken uitjes op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Bron: Conimex

Terug