Een 'sardineus' Meritus stoofvlees, gesmoord in olijfolie

stoofvlees2 (2K)

  • 1,2 kg Meritus stoofvlees, nog voorzien van het vet
  • olijfolie
  • 3 uien
  • ½ selder
  • 4 wortelen
  • tijm
  • rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g kappertjes
  • 4 sardinefilets
  • zeezout
  • 3 dl witte wijn
  • 1 bos bladpeterselie
  • 2 groene courgettes
Het vlees wordt eerst stevig aangebraden in olijfolie en wordt dan

in ruim olijfolie in een braadslede bij 95 °C gesmoord.
Na 2 uur worden de aromaten en de vis toegevoegd.
Het vlees wordt regelmatig gekeerd.
Na 3 uur wordt de olie afgegoten en het vlees warm gereserveerd.
De gesmoorde groenten en jus worden gepureerd met de peterselie en de courgetteschillen en op smaak gebracht.
Als garnituur worden provençaalse toetsen gebruikt.
Een pasta past hier goed bij.
Maar men kan het gerecht ook als echte Vlaamse klassieker serveren: met frietjes!

Bron: Het Recept Van De Week

Terug