Kalfsoester met appel en rozemarijn

kalfsoester (3K)

  • 4 kalfsoesters
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 kleine ui
  • 2 stevige appels
  • 2 theel. verse rozemarijn
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • snufje zout
  • snufje versgemalen peper

Neem het vlees uit de koelkast en dep het met keukenpapier droog.
Masseer het vlees in met 2 eetlepels olie en peper naar smaak.
Laat het vlees minimaal 30 minuten afgedekt buiten de koelkast op temperatuur komen.
Pel en snijd de ui in dunne ringen.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de parten in dunne partjes.
Verhit 1 eetlepel olie en bak het ontbijtspek knapperig uit.
Neem het uit de pan.
Fruit vervolgens de ui gedurende 3 minuten in de pan.
Voeg de appelpartjes en de rozemarijn toe en bak de appelpartjes aan beide kanten mooi bruin.
Verwarm een koekenpan met anti-aanbaklaag op hoog vuur.
Temper het vuur tot halfhoog en bakkerel het vlees in 5 - 6 minuten aan beide kanten bruin en rosé.
Leg het vlees op de borden en bestrooi met zout naar smaak.
Schep het appelmengsel naast het vlees en garneer met de in stukjes gebroken plakjes spek.
Lekker met geroosterde tomaten en gebakken krieltjes.

Tip
Vervang het ontbijtspek door plakjes serranoham of een andere rauwe ham.

Bron: Vlees.nl

Terug