Mexicaanse pita's met runderreepjes

runderreepjes (3K)

  • 400 g runderreepjes
  • 1 rode ui
  • 1 vleestomaat
  • 3 perziken (halve, uit blik)
  • groene tabasco
  • ½ krop ijsbergsla
  • 125 g kerstomaatjes
  • 2½ eetl. olijfolie
  • 1 theel. ketoembar (gemalen koriander)
  • 1 theel. djinten (gemalen komijn)
  • snufje kaneel
  • 8 pitabroodjes
  • 3 eetl. koriander (verse, grof gesneden)
  • 2 dl zure room
  • snufje zout
  • snufje peper (versgemalen)

Tip: U kunt de kruiden vervangen door provençaalse-, gyros- of shoarmakruiden.

Dep het vlees droog met keukenpapier.
Pel en snipper de ui.
Ontvel de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
Snijd de perziken in kleine stukjes.
Maak een salsa: schep de ui met de tomaat, de perzik en Tabasco, zout & peper naar smaak door elkaar.
Snijd de gewassen sla in dunne reepjes.
Maak de kerstomaatjes schoon en snijd ze in vieren.
Verhit de olie in een wok en roerbak de rundvleesreepjes al omscheppend in 4 - 5 minuten bruin en rosé.
Schep de gemalen koriander, de komijn, het kaneelpoeder, een paar druppels Tabasco en zout & peper naar smaak erdoor.
Verwarm intussen de pitabroodjes.
Roer de verse koriander door de salsa.
Snijd de broodjes open en vul ze met de sla, de kerstomaatjes en het vlees.
Geef de salsa en de zure room er apart bij.

Lekker met tomatensalade.

Bron: Vlees.nl

Terug