Chateaubriand met kruidenboter

chateaubriand (3K)

  • 2 stuks chateaubriand
    (à 250 g, dubbele biefstuk van de haas)
  • ⅓ rode peper
  • 100 g boter (zachte)
  • 2 theel. sinaasappelrasp
  • 1½ eetl. koriander (verse, fijngehakt)
  • snufje zout
  • snufje peper (versgemalen)

Tip

U kunt de sinaasappelrasp vervangen door citroenrasp en de koriander door peterselie.

Maak het pepertje schoon, verwijder de zaadjes en hak het vruchtvlees fijn.
Roer 75 gram van de boter met de rode peper, de sinaasappelrasp, de koriander en zout & peper naar smaak door elkaar.
Schep de boter op een stuk huishoudfolie en vorm er een rolletje van.
Laat de boter in de koelkast in ± 60 minuten helemaal opstijven.
Dep het vlees met keukenpapier droog.
Bestrooi het met peper.
Verhit de rest van de boter in een koekenpan.
Bak het vlees op halfhoog vuur aan beide kanten bruin en in 7 - 8 minuten rosé.
Neem het vlees uit de pan en laat het afgedekt met aluminiumfolie 5 minuten rusten.
Snijd de boter in plakjes.
Bestrooi het vlees met zout naar smaak.
Snijd het vlees met een sherp, niet gekarteld mes in plakjes en serveer met de kruidenboter.

Lekker met gebakken aardappeltjes en een maïskolf.

Bron: Vlees.nl

Terug