Souzouki

Grieks gegrild gehakt

  • 750 g lamsgehakt
  • 4 teentjes knoflook uit de pers
  • 1 eetl. gemalen komijnzaad
  • 1 eetl. verse munt, fijngesneden
  • 1 theel. oregano
  • 1 theel. verse tijmblaadjes
  • ½ theel. verse rozemarijnnaaldjes
  • 1 groot ei, losgeklopt
  • zout & peper
  • olijfolie

Doe kruiden, specerijen, ei, wat peper en zout en een scheutje olijfolie in een maatbeker.
Pureer alles met de staafmixer (geen staafmixer: gebruik de keukenmachine of een vijzel).
Voeg zoveel olijfolie toe dat het mengsel de dikte van yoghurt heeft.
Doe het gehakt in een kom en voeg het kruidenmengsel toe.
Kneed alles goed door elkaar en breng verder op smaak met peper en zout.
Vorm van het mengsel dikke "kroketten" en plat ze enigszins af, leg ze 2 uur in de koelkast.
Verhit de grill op half hoog, leg de Souzouki onder de grill en laat ze langzaam, rondom goudbruin kleuren en gaar worden.
Serveer met Tzatziki of Antep Ezmesi (koude tomatensaus)

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug