Burgers met jeneverbessenzuurkool en knolselderijpuree

burgers_jeneverbessen (2K)

  • 4 Alpro® soya Burgers Mild
  • 1 pak zuurkool
  • 2 uien
  • 6 jeneverbessen
  • 1 kleine knolselderij
  • 2 grote kruimige aardappelen
  • 1 pakje Alpro® soya Cuisine (kookroom)
  • 5 cl port
  • 1 glas rode wijn
  • 25 cl groentebouillon
  • 2 takjes tijm
  • Alpro® soya Bak en Braad
  • maizena
  • zout

Snipper de uien fijn en doe 1 ui in een middelgrote pan.
Smoor de uien 5 minuten in bak en braad, samen met de gekneusde jeneverbessen en een takje tijm.
Voeg hier de zuurkool aan toe en doe een deksel op de pan.
Laat de zuurkool ca. 30 minuten pruttelen op een laag vuur.
Snij de knolselderij en de geschilde aardappelen in blokjes van 1 cm.
Kook de blokjes ca. 15 minuten in een steelpan, met zoveel water dat de blokjes net onder staan en 1 theelepel zout.
Giet de knolselderij en aardappelen af wanneer ze gaar zijn, pureer ze en voeg de soya cuisine toe voor een extra romige puree.
Neem een sauspannetje en voeg hier de andere gesnipperde ui, de port, de rode wijn en de rest van de tijm toe.
Kook het geheel totdat de wijn tot de helft is ingekookt.
Voeg de groentebouillon toe aan de rode wijn en bindt het met maizena tot een mooie saus.
Bak de burgers, in een beetje bak en braad, 2 minuten aan elke kant goudbruin.
Presenteer de burgers met de knolselderij puree, zuurkool en port saus.

Bron: Andy McDonald
Gepubliceerd door: Alpro soya

Terug