Varkensrollade in tomatensaus

  • 1 varkensfiletrollade (ca. 800 g)
  • 2 eetl. olie
  • 40 g boter of margarine
  • zout
  • peper
  • 100 g champignons, fijn
  • 75 g katenspek, in plakjes
  • 1 zakje jachtsaus (voor 0,25 l, Knorr)
  • 1 blik tomaten
  • Italiaanse kruiden

In pan olie en 30 gram boter verhitten.
Rollade kruiden met de Italiaanse kruiden.
Oven voorverwarmen op 200 °C.
Rollade in ca. 5 minuten rondom bruin bakken.
Rest van de boter toevoegen.
Regelmatig keren met spatel of vleestang.
In ovenschaal doen, met de jus aangemaakt met water in oven plaatsen en ongeveer 45 minuten laten bakken.
Intussen champignons schoonvegen met keukenpapier en in dunne plakjes snijden.
Katenspek in smalle reepjes snijden.
Blik tomaten in pan opwarmen en met staafmixer fijn maken.
Jachtsaus aanmaken met water en opwarmen dan bij de tomaten doen.
Rollade uit oven halen, de saus door de jus roeren en dan de champignons erbij en spek.
Dan ongeveer 20 minuten terug in oven.
Uit oven halen en vlees laten rusten.
Dan in mooie 1 cm dikke plakken snijden.
Saus in schaal erbij serveren.

Gepubliceerd door: MijnReceptenboek.nl

Terug