Pittige speklapjes met ananas

speklapjes (4K)

  • 4 speklappen (á 100 g)
  • 2 theelepels sambal badjak
  • 2 eetlepels roerbakolie
  • 1 kleine ananas
  • 6 bosuitjes
  • 2 eetlepels koriander (verse, fijngehakt)
  • snufje zout
  • snufje zwarte peper (versgemalen)
  • skottelbraai of paëllapan

Wrijf de speklapjes in met sambal en roerbakolie, leg ze op een schaal en laat ze tenminste 10 minuten afgedekt liggen.
Snijd de ananas in plakken, schil ze en verwijder de harde kern.
Snijd de ananas in blokjes.
Snijd de bosuitjes in stukken van 3 cm.
Bak de speklapjes (zonder extra vet) op de skottlebraai of in een paëllapan op het vuur in 6-10 minuten krokant bruin en gaar.
Keer ze regelmatig.
Schuif het vlees na ± 5 minuten opzij, schep de ananas en bosui door het bakvet en bak dit even mee.
Schep de koriander door de ananas met bosui en voeg zout & peper naar smaak toe.
Leg de speklapjes op vier borden en schep de ananas met bosui erover.
Lekker met sperziebonensalade.

Tip
Schep met de ananas en bosui ook wat repen rode paprika en/of plakjes wortel door het bakvet.

Bron: Vlees.nl

Terug