Kalfsfricandeau

  • 800 g kalfsfricandeau
  • 3 tenen knoflook
  • 1 bosje rozemarijn
  • 1 citroen
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 dl witte wijn
  • vloeibare margarine

Maak de kno?ook schoon en snijd in plakjes.
Boen de citroen schoon en pers uit.
Bewaar de twee helften.
Hak de rozemarijn fijn.
Meng knoflook, citroensap, rozemarijn, olie en wijn in een platte schaal.
Leg het kalfsvlees erin en de citroenhelften erbij.
Dek af met keuken folie.
Laat dit minimaal een nacht, maar liever 2 dagen in de koelkast liggen.
Keer het vlees 2 x per dag om.
Laat het gemarineerde vlees op kamer temperatuur komen in 30 minuten.
Haal het uit de marinade en dep droog.
Bewaar de marinade.
Verhit de vloeibare margarine in een braadpan en bak het vlees kort aan alle zijde bruin.
Voeg de marinade toe samen met 2 dl water.
Laat het vlees ongeveer 20 minuten op een laag vuur garen (de binnenkant is dan nog rosé).
Laat het vlees vervolgens 15 minuten afgedekt rusten en snijd het in dunne plakken.

Bron: Nederlandse Hartstichting

Terug