Gebakken aardappeltjes met varkenshaasje en rode wijn

aardappeltjes_varkenshaasje (2K)

  • 400 g vastkokende aardappelen geschild
  • 3 rode uien
  • 400 g varkenshaasje
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g raapjes
  • 1 dl rode wijn
  • 2 dl kalfsbouillon
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. azijn
  • 1 eetl. suiker
  • peper en zout

Snijd de aardappeltjes in blokjes van 1,5 cm.
Bak ze gedurende 5 minuutjes samen met de look in olijfolie op hoog vuur.
Snijd het varkenshaasje in 4 stukken en voeg toe.
Kruid met peper, rozemarijn en zout.
Bak gedurende 5 minuten.
Snijd de rode ui en raapjes in stukken.
Voeg toe en blus met wijn en bouillon.
Breng alles aan de kook.
Voeg de azijn en suiker toe.
Schep na 10 minuten de groenten en het vlees uit de pan en laat de saus verder inkoken tot gewenste dikte.
Snijd het vlees in stukken.
Serveer.

Tip
Neem een goede wijn zodat je hem ook bij het gerecht kan serveren.

Bron: Patapas

Terug