Aardappel en wortelsla met zwarte olijven en tomatentapenade

aardappel_wortelsla (2K)

  • 4 grote vastkokende aardappelen
  • 400 g wortels, in dunne schijfjes
  • 2 eetl. gehakte platte peterselie
  • 1 theel. komijnpoeder
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. rode wijnazijn
  • 2 teentjes knoflook , gesnipperd
  • 2 eetl. tomatentapenade
  • 24 zwarte olijven
  • 3 hardgekookte eieren
  • peper
  • zout

Snijd de aardappelen in kleinere stukken en gaar ze in kokend water gedurende 10 minuten.
Giet af en doe ze in een mengkom.
Stoof de wortelen in een beetje olijfolie en voeg toe.
Meng hieronder de platte peterselie, komijn, olijfolie, azijn, look en tomatentapenade.
Kruid met peper en zout.
Verdeel over vier borden en werk af met de olijven en eitjes.

Tip
Tomatentapenade vind je in elke supermarkt, zowel vers als in bokaaltjes.

Bron: Patapas

Terug