Carpaccio van Meritus-rund met gegrilde groene asperges en notensla

aspergesnotensla (2K)

  • 200 g Meritus rundfilet of rundlende of entrecote
  • 16 groene asperges
  • 4 tomaten
  • 1 citroen
  • bussel notensla (raketsla of rucola)
  • 4 eetlepels croutons
  • 50 g Parmezaan in schilfers
  • balsamico
  • xeresazijn
  • olijfolie
  • zout & peper
  • takje tijm
  • theelepel suiker
  • teentje look

Schil 12 asperges en blancheer ze 2 minuten in kokend water.
Spoel ze koud.
Snijd van de overige asperges de koppen af op ongeveer 5 cm en snijd ze verticaal in ragfijne schijfjes.
Marineer de schijfjes in het sap van 1 citroen, vermengd met een gelijke hoeveelheid olijfolie.
Ontvel en ontpit de tomaten, snijd ze in vier en verdeel ze over een met bakpapier beklede ovenplaat.
Maak een mengsel van 1 dl olijfolie, suiker, tijm, geperste look, peper en zout en bestrijk er zuinig de tomaten mee.
Laat ze vervolgens op 100 °C in de oven drogen.
Laat de ovendeur op een kier.
Haal ze uit de oven als ze droog, maar nog sappig van structuur zijn.
Maak een vinaigrette met 4 eetlepels balsamico, 4 eetlepels Xeresazijn, 8 eetlepels olijfolie, een beetje peper en zout.
Snijd het rundvlees ragfijn en verdeel over 4 koude borden.
Dep het vlees met een kwastje met vinaigrette.
Verdeel er de gedroogde tomaten, notensla, croutons en Parmezaan over.
Bestrijk de asperges met olijfolie en grill ze kort.
Verdeel over de carpaccio en serveer onmiddellijk.

Bron: Het Recept Van De Week

Terug