Varkenskarbonades met Chimay bleu en aardappelgratin

  • voor de karbonades:
  • 1 kg varkenskarbonades
  • ¼ l bruine fonds
  • 1 gehakte sjalot
  • 1 flesje Chimay bleu bier
  • 200 g blokjes gerookt spek

Voor de karbonades:
Kleur de karbonades langs alle zijden in boter.
Voeg er de gesnipperde sjalot aan toe en blus met het bier.
Laat dit eventjes koken en voeg er dan de fonds aan toe.
Laat zachtjes gaar stoven.
Pel de zilveruitjes en bak ze in boter.
Voeg er de suiker aan toe, laat eventjes kleuren en blus met een beetje water.
Bak het spek knapperig.
Voeg wanneer het vlees gaar is alles samen en laat nog eventjes verder sudderen.

Voor de groenten:
Gratin van aardappelen en raapjes met cheddar.

Bron: Jerryke's Cuisine
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug