Zuurkool op Elzasser wijze met gewürztraminer

zuurkool_elzasser (3K)

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 uien, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 kg zuurkool
  • 200 g gerookt spek
  • 1 hammetje
  • ½ l witte wijn, gewürztraminer
  • 1 l water
  • 2 plakken kassler
  • 4 frankfurters
  • 2 rookworsten
  • zout & peper
    • een buideltje van gaastverband met kruiden:
  • 2 kruidnagels
  • 1 blaadje laurier
  • 1 takje tijm
  • 6 jeneverbessen
  • 8 korianderzaadjes
  • 12 peperkorrels

Verwarm in een stoofpan de olijfolie en fruit de ui en het knoflook.
Voeg de helft van de zuurkool toe.
Plaats het buideltje kruiden, het gerookte spek en het hammetje op de zuurkool.
Giet de wijn en het water over de zuurkool.
Voeg peper en een klein snufje zout toe.
Sluit af.
Laat 65 minuten zachtjes doorkoken.
Voeg de kassler en de worsten toe.
Laat 5 minuten verder garen.
Verwijder het vlees en de worsten.
Snijd het vlees in palkken.
Schik het vlees en de worsten rond de zuurkool.
Garneer met schijfjes appel en een takje tijm.

Opmerking
Heerlijk met gekookte aardappels of aardappelpuree.

Bron: Carrefour
Gepubliceerd door: Lize Lorent in Kook Jij

Terug