Roergebakken kool met biefstuk

  • 400 g kogelbiefstuk, in dunne reepjes
  • 1 teen knoflook uit de pers
  • 1 à 2 rode pepers of rawits, gesneden
  • 5 eetl. lichte sojasaus
  • 4 eetl. sesamolie
  • beetje olie
  • 3 cm verse gember, gehakt
  • 1 ui, in halve plakken
  • ½ groene kool, in repen
  • 5 eetl. oestersaus
  • 3 eetl. sherry of witte wijn

Meng de biefstuk met de geperste knoflook, rode peper, sojasaus en sesamolie.
Zet een half uurtje weg.
Snijd in die tijd je groente en kook je rijst.
Ik neem doorgaans pandan, die 10 minuten moet koken en dan na het afgieten nog eens 10 minuten moet staan.
15 is ook goed.
Dat past goed in de tijd.
Verhit de wok flink en doe er een scheutje olie in.
Bak de gember tot het geurt, en voeg de ui en kool toe.
Schep een minuutje al bakkend om.
Voeg een half glaasje water toe en dek af.
Zet het vuur iets lager en laat 5 minuten garen.
Doe uit de wok op een bord.
Verhit de wok opnieuw en roerbak de biefstuk in weer een drup olie, tot de rauwe kleur verdwenen is.
Roer de oestersaus los met de sherry en voeg toe, samen met de kool/ui.
Warm nog even door.

Bron: Onno Kleyn

Terug