Pittige beefcurry en rijst met rode ui en rode paprika

beefcurry (2K)

voor 3 - 4 personen
  • 400 g pandan rijst
  • 400 g biefstuk
  • 2 rode uien
  • 3 rode paprika's
  • 1 rode peper
  • wokolie
  • 1 bakje boemboe voor rode curry
  • 1 pakje (2 dl) romige kokosmelk

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Snijd ondertussen de biefstuk in reepjes.
Pel en snijd de uien in partjes.
Maak de paprika's schoon en snijd ze in stukjes.
Snijd de peper in dunne ringetjes.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de ui, de paprika en de peperringetjes ca. 5 minuten.
Verhit ondertussen een scheutje olie in een hapjespan en bak hierin de biefstukreepjes 2 minuten.
Voeg de boemboe en de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat 3 minuten pruttelen.
Schep de rijst door de rode groenten en bak deze ca. 4 minuten mee.
Verdeel de rijst over borden en schep de beefcurry ernaast.

“Let op dat je tijdens het schoonmaken van rode pepers niet in je ogen wrijft, dat brandt enorm!”

Bron: Conimex

Terug