Filetlapjes met champignonsaus

  • 4 varkensfiletlapjes à 125 g
  • 80 g boter
  • 2 sjalotjes fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 100 g champignons in dunne plakjes gesneden
  • 1 pot fond (vlees, 4 dl)
  • 3 dl witte wijn (droog)
  • 1 eetl. peterselie vers, fijngehakt
  • snufje peper
  • snufje zout
  • 1 eetl. allesbinder

Peterselie-aardappeltjes

  • 600 g krieltjes
  • 1 eetl. fijngehakte verse peterselie
  • 20 g boter
  • zout
  • 350 g witlof
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 appel
  • 1 sinaasappel
  • evt. slasaus

Verhit 30 g boter in een sauspan en fruit hier in de sjalotjes en knoflook ca. 2 minuten op zacht vuur.
Voeg de champignons toe en bak deze kort mee.
Voeg de vleesfond, wijn en peterselie toe en laat dit op zacht vuur tot de helft inkoken.
Wrijf ondertussen de filetlapjes in met peper.
Verhit 50 g boter in een koekenpan en bak het vlees in ca. 10 minuten aan beide zijden goudbruin en gaar.
Breng de filetlapjes op smaak met zout.
Bind de saus met allesbinder en breng deze op smaak met zout & peper.
Verdeel de filetlapjes met een beetje saus over 4 borden en garneer het geheel met peterselie.
Serveer de overige saus er apart bij.
Lekker met peterselie-aardappeltjes.
Kook de krieltjes en roer hier de peterselie en boter door.
Breng de krieltjes op smaak met zout en witlofsalade (witlof in reepjes snijden en mengen met de rozijnen, stukjes appel en sinaasappel)
Schep slasaus naar wens door de salade.

Bron: Jerryke's Cuisine

Terug